Tips tegen pluizig haar

Het hebben van pluizig haar is iets wat iedereen zo nu en dan kan overkomen. Het is dus eigenlijk heel erg normaal om pluizig haar te hebben zo nu en dan. Iedereen heeft er wel eens last van. Toch worden de meeste mensen er niet gelukkig van als de voor de spiegel staan en ontdekken dat hun haar die dag erg pluizig lijkt. Deze mensen zullen dan op zoek gaan naar tips om deze pluizigheid tegen te gaan. Er gaan heel erg veel tips rond die eigenlijk helemaal niet goed werken. Hier kun je lezen over tips die wel zouden kunnen werken om haar dat pluist tegen te gaan.

Oorzaken pluizig haar

Voordat je meer zult kunnen gaan lezen over wat de tips zijn om het hebben van pluizig haar tegen te gaan is het eerst interessant om te weten wat de oorzaken van dit type haar kunnen zijn. Het is interessant om eerst te weten hoe je überhaupt aan pluizig haar komt voordat je er achter komt hoe je er weer van af zult kunnen komen. Er zijn een aantal verschillende factoren die de oorzaak kunnen zijn voor het ontstaan van haar dat pluizig aanvoelt en ook zo lijkt. Een eerste reden kan te vinden zijn in wat voor type haar je hebt. Mensen met dun haar of haar met krullen hebben meer kans om pluizig haar te krijgen.

Een tweede reden kan de temperatuur waarop je doucht zijn. Als de temperatuur van het water te warm is wanneer je gaat douchen, dan wordt de kans dat je haar zult krijgen wat pluizig aanvoelt en pluizig lijkt groter. Het is dus belangrijk om de temperatuur in de gaten te houden. Een oorzaak kan ook liggen in wat voor producten je voor je haar gebruikt. Als je bijvoorbeeld een shampoo gebruikt die niet geschikt is voor je haar, dan is de kans groter dat je pluizig haar zult krijgen.

Wat kun je doen tegen pluizig haar? 

Je hebt nu meer inzicht kunnen krijgen in hoe het kan komen dat pluizig haar kwan ontstaan. Deze oorzaken kun je meenemen en daarmee dingen proberen te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het omlaag draaien van de temperatuur van je douche. Daarnaast moet je er voor zorgen dat de shampoo die je gebruikt geschikt is voor jouw haar en voorkomen dat je een shampoo gebruikt die niet geschikt is voor je haar. Het zou kunnen dat je met deze tips nog niet het effect bereikt wat je graag zou willen. Gelukkig zijn er nog meer ander tips die je zou kunnen opvolgen.

Een eerste tip is om na het douchen gebruik te maken van een juiste handdoek van het juiste materiaal. Een handdoek van katoen is niet verstandig om te gebruiken om je haar mee af te drogen als je wil voorkomen dat je haren pluizig zullen gaan worden. Het kan ook helpen om beddengoed van speciaal materiaal op je bed, en dan met de focus op je kussenloop te leggen. Het is aan te raden om beddengoed te gebruiken wat niet van katoen gemaakt is. Als je haar veel gespleten punt heeft, dan loop je het risico dat deze punten alleen maar erger worden. Dit zal er voor kunnen gaan zorgen dat je haar erg pluizig gaat ogen.

Producten die je kunt gebruiken

Er zijn dus allerlei verschillende dingen die je zou kunnen doen om te voorkomen dat je haar pluizig gaat aanvoelen en er pluizig uit zal komen te zien. Ook kan je voorkomen dat je haar pluizig wordt door verschillende producten te gebruiken die geschikt zullen zijn om te gebruiken. De producten die geschikt zijn om te gebruiken om pluizig haar tegen te gaan zijn uiteenlopend. Je kunt bijvoorbeeld een shampoo gebruiken die speciaal voor pluizig haar ontwikkeld is. Naast een goede en speciale shampoo kun je ook een goede conditioner gebruiken om pluizigheid van je haar tegen te gaan.

Shampoo en conditioner zijn niet de enige producten die worden aangeraden om pluizigheid van je haren tegen te gaan. Om dit effect te bereiken worden er vaak ook nog een aantal andere producten genoemd. Mensen raden bijvoorbeeld aan om speciale olie te gebruiken waardoor je haar minder pluizig zal worden. Ook kun je er voor kiezen om een speciaal haarmasker te gebruiken waardoor je haar minder pluizig zal worden. Ten slotte is het belangrijk om producten om speciale producten te gebruiken wanneer je met warmte bij je haar gaat. Deze warmte kan bijvoorbeeld van een krultang of een stijltang komen. Het is dan van belang om van te voren een product aan te brengen wat je haren tegen deze warmte beschermt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *