Welke bril past bij mij

Als het tijd is om een nieuw brilmontuur te kiezen, dan is het ook erg belangrijk dat je rekening houdt met de vorm die jouw gezicht heeft. Niet elk gezicht kan elke bril dragen. Tenminste, dat kan natuurlijk wel, de bril past wel op je hoofd, maar niet alle soorten brillen staan even geod bij iedereen. De vorm montuur die bij jouw gezicht past hangt af van de vorm die je hoofd heeft. Elke bril kan namelijk weer andere kanten van je gezicht benadrukken of juist niet benadrukken en minder opvallend maken.

Welke bril past bij mij, hangt dus af van de vorm van jouw hoofd. In deze tekst gaan wij uitleggen welke vormen welk montuur moeten nemen om er het mooist uit te zien. Zo weet jij ook na het lezen welke bril past bij mij.

Mensen met een rond of een langwerpig gezicht

Welke bril past bij mij, hangt dus af van de vorm van het gezicht. Als jij iemand bent met een rond of een langwerpig gezicht, dan passen andere soorten brillen bij jouw hoofd, dan wanneer je een meer vierkant gezicht hebt. Kijk dus eerst in de spiegel om erachter te komen welke vorm jouw gezicht heeft. Vraag het desnoods aan een vriend of familielid, als je er zelf niet uitkomt. Als je van jezelf een rond gezicht hebt, dan is het niet verstandig om een rond montuur te kopen, want dat maakt je gezicht nog ronder en daardoor lijkt je gezicht wat bol. Kies er daarom juist voor om een montuur te nemen die een hoekige vorm heeft. Dan lijkt je gezicht langer en slanker.

Als je een bril met een smalle vorm neemt, dan wordt de aandacht naar boven getrokken en lijkt je gezicht langer en minder rond. Bij een langwerpig en een smal gezicht is een ronde bril of een vierkante bril juist mooier. Omdat je gezicht juist smal is, kan deze minder lang lijken door een ronde bril te dragen. Ook een vierkante bril kan je gezicht minder lang laten lijken. Met een rond of een langwerpig gezicht weet je nu dus welke bril past bij mij.

Welke bril past bij mij met een vierkant gezicht?

Als jij iemand bent met een vierkant gezicht dan zul je waarschijnlijk duidelijk zichtbare jukbeenderen hebben en een hoekige kaaklijn. Bij deze soorten vormen van gezicht kun je het beste een ronde of een ovale brilmontuur nemen. Deze monturen zorgen ervoor dat je gezicht minder heokig lijkt. Als je een vierkant gezicht hebt en daarnaast ook nog een vierkante bril draagt, dan lijkt je gezicht nog hoekiger en vierkanter. Dit is vaak niet erg flatterend en deze brillen kun je dus beter niet uitproberen of kopen. 

Een bril voor een diamantvormig gezicht

Als je duidelijk zichtbare en brede jukbeenderen hebt, maar wel een smalle kin en een klein voorhoofd, dan heb je waarschijnlijk een driehoekig, of een diamantvormig gezicht. bij mensen met dit soort vormen gezichten, staan brilmonturen met ovalen vormen en afgeonde hoeken het beste. Deze monturen benadrukken je mooie kanten en camoufleren en verbergen de wat minder mooie kanten van je gezicht. Daardoor laten ze jou van je beste kant zien. Mensen waarbij hun gezicht een beetje de vorm heeft van een hart, kunnen het beste een randloos montuur of een pilotenbril nemen. Deze mensen hebben aan de bovenkant een beetje een breed gezicht en aan de onderkant bij de kin, is het gezicht juist smal.

Welke bril past bij mij en mijn bruine haarkleur?

Niet alleen de vormen van je gezicht hebben invloed op welke brilmonturen er bij je passen en welke monturen niet of iets minder. Ook je haarkleur heeft invloed op de soort brillen die bij jou staan. Het klinkt nu misschien alsof het erg moeilijk is om een goede bril te zoeken die bij je past, maar we zullen jou laten zien dat dit allemaal wel meevalt. Het is eigenlijk allemaal best wel makkelijk. Mensen die bruine haren hebben, kunnen het beste ook een warme kleur bril nemen. Deze passen geod bij jouw haarkleur en benadrukken en complimenteren je goede uiterlijke eigenschappen. 

Welke bril past bij mijn blonde haarkleur?

Mensen met blond haar kunnen beter gaan voor een wat lichtere kleur, zoals grijs, maar ook kleuren als rood, roze, groen, etc. Mensne met zeer donker haar of zwart haar, kunnen het beste lichte en zachte kleuren overslaan bij het kiezen van een nieuwe bril. Als je rood haar hebt kun je een geel montuur beter niet nemen, maar zachtere kleuren staan hen juist wel weer goed en benadrukken al hun goede kanten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *