Longines horloge

De Longines horloge bestaat al eeuwen lang. Het bedrijf zet zich ook met volle teugen in om te innoveren en het merk nog eeuwen lang te kunnen uitdragen. De populariteit van deze elegante horloges is groot. Het is niet alleen een modern horloge, maar het past ook bij de tijd en de samenleving die er op dat moment is. Omdat er nu veel te doen is over diversiteit hebben zij ook diverse unisex modellen ontworpen. Op deze manier krijgt iedereen de kans om  te dragen wat hij of zij wil. Naaste elegantie is het voor het bedrijf ook belangrijk om prestaties te leveren. Ze zijn altijd druk bezig om een nog beter werkende horloge te produceren. De meeste modellen gaan al tientallen jaren mee, maar het kan altijd beter! De uurwerken kunnen niet alleen gedragen worden bij een normale gelegenheid, maar er zijn ook veel modellen die net wat luxer zijn voor een avondje uit of een feestje.

Voor wie is de Longines horloge geschikt?

De Longines horloge zijn van Zwitserse afkomst en zijn voor zowel mannen als vrouwen op de markt gebracht. Dit merk is al in 1832 begonnen met een ruime collectie. Door de jaren heen is het alleen maar meer geworden. Ze werden ook wel de grondleggers van de chique horloge genoemd. Je vindt een diversiteit in het aantal kleuren wat beschikbaar is. Vroeger wilde iedereen goud, zilver of metaal. Echter is het vandaag de dag ook belangrijker om neutrale en donkere kleuren te kunnen dragen. Deze passen vaak beter bij een zakelijke outfit voor zowel mannen als vrouwen. Naast klassieke modellen hebben zij ook een uitgebreide collectie met wat grotere horloges. Vooral mannen vinden het fijn om iets groots te hebben. Dit zie je ook steeds meer terug in de knoppen op horloges. Het uurwerk is van hoge kwaliteit waardoor deze horloges ook redelijk duur zijn in de aanschaf. Echter is het een investering in de toekomst die je makkelijk kunt terugverdienen doordat de horloges ook langer meegaan.

Het verhaal achter dit merk

De Longines horloge is op de markt gebracht door August Agassiz die toendertijd nog onder de naam Agassiz & Co opereerde. Het hoofdkantoor van dit bedrijf staat al 2 eeuwen in de regio van Bern. Duurzaamheid en kwaliteit staat als sinds de eerste dag hoog op de agenda. Dit is een aspect wat de laatste jaren steeds meer speelt en waardoor de verkopen van deze horloge alleen maar aan het stijgen zijn. De betekenis van de naam is langwerpige weilanden wat ook doelt op de visie en missie van het bedrijf. Zij ontwerpen namelijk rustige horloges die veelal zakelijk worden gedragen. Inmiddels zijn er zoveel horlogemakers gestopt dat dit officieel het oudst geregistreerd bedrijf ter wereld is in de horlogebranche. Vanaf 1903 produceren zij ook horloges voor dames. Inmiddels is er een grote collectie voor zowel dames als heren.

Waar kun je Longines horloge kopen?

Vroeger droegen vooral ouderen mensen een Longines horloge. Dit kwam doordat het kostbare items waren waarvoor lang gespaard moest worden. Inmiddels zijn door het grote succes de horloges een stuk betaalbaarder geworden. Echter worden er nog steeds veel horloges van duizenden euro’s verkocht. Vaak kun je deze horloges alleen vinden bij de exclusieve handelaren of juweliers. Tegenwoordig zijn er ook webshops die deze horloge verkopen. Echter is het gebruikelijker om hiervoor naar de winkel te gaan vanwege de dure aanschafwaarde. Hier kunnen ze je dan vaak ook vakkundig advies geven. De collectie verschilt van lekker dunne en strakke banden tot dikkere opvallende banden. Alle materialen worden duurzaam geproduceerd waardoor je dus nog steeds een vak product hebt.

De populariteit van de Longines horloge dames

De Longines horloge dames is er pas sinds 1903, maar zorgt voor een groot deel van de omzet van dit bedrijf. In de realiteit geven vrouwen immers vaak veel geld uit voor een accesoires waar mannen dit juist te duur vinden. Wel zien we een verschuiving in de markt waar ook mannen steeds meer geld eraan uitgeven. Een dure horloge kun je voor het leven hebben en daarom is dit ook een duurzame keuze. Je hoeft immers niet meer om de paar jaar een nieuwe te kopen. Naast metalen en stalen banden zijn er ook genoeg modellen beschikbaar met een leren bandje. Dit zorgt ervoor dat het nog fijner en lichter om de pols zit. Er zijn verschillende collecties waar je uit kunt kiezen waarvan de Heritage collectie het meest populair is in Nederland.

Deze materialen kunnen er gebruikt worden

Over het algemeen wordt voor de Longines horloge meestal gekozen voor RVS, zilver of andere edelmetalen. Deze hebben namelijk meer elegantie en beschikken vaak ook over een luxe uitstraling. Daarnaast zijn er ook modellen die van echt leer gemaakt worden. Dit zorgt natuurlijk voor minder gewicht maar ook voldoende plek voor een armband of andere accessoires. Sinds 1916 maken zij naast ovale ook al rechthoekige modellen. Een deel van deze collectie zie je nog steeds terug in de huidige modellen. Vanaf toen zijn ze steeds meer gaan letten op wetenschappelijke expedities en nieuwe methodes voor het uurwerk. Ook ontwierpen zij het eerste speciale pilotenhorloge wat onder de mannen vandaag de dag nog steeds extreem populair is.

Een ijzersterke Longines horloge aanschaffen

Longines horloge staan bekend om de uitstekende uitstraling en de ijzersterke materialen die hiervoor worden gebruikt. Daarnaast waren zij ook de eerste die het polshorloge ontworpen hadden. Ze vallen inmiddels onder de Swatch group die met meerdere bekende merken zorgt voor de beste kwaliteit aan horloges. De duurzame materialen zijn niet alleen, maar ook nog een functioneel. Alles wordt van de hoogste kwaliteit gemaakt zelfs de wijzer zijn in sommige gevallen van echt zilver gemaakt. Ook zie je dat de horloges steeds een dikkere ring om het glas heen krijgen. Dit is om ervoor te zorgen dat de horloge minder snel beschadigd. Daarnaast zijn er ook veel varianten met extra functies zoals een datumnotatie of stopwatch. Veel beroemdheden hebben een of meerdere horloges van dit merk in hun collectie zitten.

De kosten van een Longines horloge

De prijs van een Longines horloge begint ongeveer bij zo’n 500 euro en kan oplopen tot maar liefst 5000 euro. Het verschil zit hem dan vaak in de materialen die gebruikt zijn om de horloge te maken. Vaak wordt er ook voor een romeins uurwerk gekozen omdat dit van oudsher al het meest professioneel eruitziet. Ook zijn er smalle modellen voor dames en heren die graag nog armbanden dragen. Er zijn verschillende modellen die ook nog een beschikken over een aantal extra functionaliteiten. Zo kun je precies zien hoeveel uur het is in de 24 uurs notatie, maar ook de datum is dan zichtbaar. Daarnaast kan je de secondes ook in een apart uurwerk zien en zit er soms een stopwatch op. De diameters van de verschillende modellen variëren van heel smal tot juist weer krachtig en groot. Vaak hebben ze ook een waterdichtheid tot zo’n 100 meter waardoor je ze ook onder de douche of tijdens het zwemmen kunt dragen.

De populariteit onder de hele wereld bevolking

De Longines horloge zijn al sinds het begin van het horloge tijdperk erg populair onder de wereld bevolking. Ook zijn het horloges die elegantie uitstralen en die veel in de hogere kringen worden gedragen. Van origine worden ze nog steeds in Zwitserland geproduceerd wat bekend staat als het beste horloge land wereldwijd. Wanneer je deze horloge bij de echte juwelier gaat kopen kun je vaak ook voor een andere band kiezen. Deze wordt dan op  maat gemaakt door hun zodat je de horloge juist lichter of zwaarder kunt maken. Daarnaast is het ook horloge die een levenlang mee kan gaan wanneer je er zuinig op bent. Je ziet steeds meer modellen met extra versteviging rond het mineraalglas. Dit zorgt voor een nog kleinere kans op defecten of beschadigingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *