pipowagen huren

Een pipowagen huren is in korte tijd erg populair geworden in diverse landen. Door de corona crisis hebben we een lange tijd niet meer buiten onze eigen grenzen op vakantie mogen gaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat de mensen juist voor de pipowagen kozen. Je kunt ze niet alleen kopen, maar ook huren wanneer je maar een korte tijd ergens verblijft. In de volksmond wordt de pipowagen ook wel woonwagen genoemd. Hierdoor heeft er lange tijd een slecht imago overheen gehangen vanwege de onrust op woonwagen kampen. Echter is het niets meer of minder als een huis op wielen. Vaak zijn ze gemaakt van hout  waardoor het een natuurlijke look heeft. Daarnaast is het ook gewoon lekker om je eigen huisje overal mee naar toe te kunnen nemen. Ook worden ze wel eens gebruikt als kantoorruimte of atelier. In de meeste gevallen mag je deze vergunningsvrij plaatsen.

Waarom gaan mensen de pipowagen huren?

De meeste mensen kiezen ervoor om een pipowagen te huren vanwege de karakteristieke elementen die dit huisje of bungalow heeft. Daarnaast is het ook gewoon verstandiger om te huren als je maar enkele dagen per jaar op vakantie gaat. Het aanschaffen is vaak duur en op deze manier kun je toch lekker een aantal dagen of weken genieten van de vakantie. Dit geeft namelijk net wat extra comfort vergeleken met een tent. Het heeft er ook voor gezorgd dat we niet meer gaan kamperen, maar dat er een nieuw woord glamping is. Tevens zijn deze wagens vaak voorzien van alle gemakken die je ook in een normaal huis hebt. Daarnaast nemen ze minder ruimte in beslag als een bungalow waardoor er voor de vakantieparken meer geld aan te verdienen valt. Je kunt ze krijgen in zowel basis uitvoeringen alsmede de luxe varianten die van alle gemakken voorzien zijn.

Er even tussenuit zijn met deze wagen

Veel mensen kiezen voor het huren van een pipowagen omdat deze in de meeste gevallen vergunningsvrij gezet mag worden. Je kunt dus gewoon lekker dicht bij moeder natuur zijn zoals nooit tevoren. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om op een vakantiepark een plek te huren waar je deze neerzet. Het voordeel is dat je dan je eigen spullen mee kunt nemen en in de woning zelf kunt afwassen. Zo hoef je niet meer met alle afwas over de camping te lopen. Steeds meer vakantieparken hebben ook een stroomvoorziening bij de campingplaats waardoor je ook licht hebt en kunt koken op een gas of inductie fornuis. Daarnaast zijn er ook veel parken en campings die de pipowagen in eigen beheer hebben. Vaak kun je deze al huren vanaf €40 euro per dag. Dit is natuurlijk afhankelijk van de faciliteiten die er op het park zijn en in de woning.

De voordelen van een pipowagen huren

Het grootste voordeel van een pipowagen huren is dat je jouw eigen woning op wielen hebt. Dit zorgt ervoor dat je ook makkelijk van A naar B kunt verplaatsen om een rondreis door een land te maken. In de meeste landen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van de pipowagen. Zorg er wel voor dat je dit vooraf op het internet uitzoekt of laat dit doen door het reisbureau waar je de plekken waar je gaat staan hebt gehuurd. Vaak weten zij precies waar het wel en niet toegestaan is om je woning op wielen te plaatsen. Vandaag de dag worden ze veelal gemaakt van hout wat ervoor zorgt dat je een authentieke uitstraling krijgt. Bij hout is niets hetzelfde door de unieke nerfstructuur waardoor het altijd een feestje blijft. De meeste mensen wisselen dan ook elk jaar van pipowagen voor een nieuwe beleving.

Een pipowagen huren in de natuur

Veel mensen gaan een pipowagen huren en daarna lekker door de natuur. Het huis op wielen mag op steeds meer plekken tijdelijk neergezet worden. Afhankelijk van de gemeente en de regels zit hier wel een maximaal aantal dagen aan. Maar dit maakt niets uit want zo kun je nog meer plekken ontdekken. Het is makkelijk om deze wagens mee te nemen en te verplaatsen. Zo kun je elke ochtend ergens anders wakker worden. Veel mensen vinden het ook fijn om in directe verbinding te staan met de natuur. Niet alleen om de dieren, maar ook om de vallende bladeren en de unieke omgeving. Ook heb je geen last van prikkels in de natuur want het is er meestal rustig. Daarnaast heb je vaak ook weinig tot geen bereik voor het internet waardoor iedereen op elkaar aangewezen is. 

Veel families vinden daarom ook de connectie terug in de natuur. Er zijn ook steeds meer plekken waar je mag gaan staan met de pipowagen waardoor je de natuur van Nederland en daarbuiten steeds meer gaat ontdekken. Ook ga je even terug naar de basis van het leven. Veelal is er ook stilte waardoor mensen uit de stad helemaal tot rust komen. Natuurlijk is het ook een duurzame manier van op vakantie gaan. Zo help je het klimaat ook om te verbeteren ondanks dat je geniet van dezelfde mooie vakantie. Veel mensen weten niet wat er allemaal in de Nederlandse natuur te ontdekken is en staan dan stomverbaasd te kijken hoe mooi het hier is.

Lekker genieten van een korte of lange vakantie

Als je een pipowagen gaat huren dan heb je alle vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt. Daarnaast ontdek je zo ook plekken die je nog nooit eerder hebt gezien. Tevens kun je alle inboedel voor het hele gezin meenemen in deze wagen. Sommige verhuurders hebben er alvast voor gezorgd dat de basis benodigdheden hierin staan. Natuurlijk kun je nog wel altijd je eigen koffiezetter en servies meenemen als je dit prettig vindt. Tevens zijn er ook parken waar je dit kunt doen. Hierbij zijn zowel de kinderen als de volwassenen ook voorzien van alle gemakken. Vaak is hier veel sport en spel te beleven en als je geluk hebt ook nog een prachtig zwembad. Daarnaast kun je in de horeca s avonds lekker ontspannen en is er soms ook een animatieteam aanwezig op het park.

Wat zijn de nadelen van een pipowagen huren?

Voor grote gezinnen is het niet altijd even fijn om een pipowagen te huren. Dit komt omdat ze vaak maar beperkte ruimte hebben waardoor je niet altijd even prettig kunt zitten. Daarnaast kunnen de kinderen met slecht weer zichzelf hier ook niet goed in vermaken. Ook is het op sommige plekken niet toegestaan op een pipowagen te plaatsen, maar waar je wel een tent mag neerzetten. Sommige kampeerplekken zijn ook niet voorzien van stroom waardoor je niet optimaal gebruik kunt maken van de faciliteiten in deze wagen. De ruimte voor het slapen kan ook als benauwd worden ervaren. Zeker voor wat bredere en grotere mensen kan dit te klein zijn. Daarnaast is het verwarmen hiervan ook moeilijk. Het is namelijk al snel te koud of juist weer te warm. Dit komt doordat de warmte niet goed regelbaar is in een kleine ruimte.

Waarom is dit zo populair?

De pipowagen huren is voornamelijk zo populair geworden vanwege de corona pandemie. In de tijd dat we niet buiten ons eigen land konden reizen waren we toch wel toe aan vakantie. De pipowagen leent zich prima om verschillende plekken in het land te bezoeken. Vaak sta je in directe verbinding met de natuur wat veel rust geeft. Het is natuurlijk ook veel comfortabeler als een tentje waar de wind altijd invloed heeft op de tempratuur. Naast de nieuwe modellen zijn er ook veel karakteristieke gemaakt. Zo heb je op diverse plekken in het land gekleurde modellen staan, maar ook hout is erg populair. 

In principe zijn deze wagens geschikt voor permanente bewoning, maar dit mag bijna nergens meer in Nederland. Het krijgen van een gedoogvergunning is heel moeilijk en zal ook heel veel tijd kosten. Echter heb je wel alle voorziening en materialen in huis waarmee je de hele vakantie kunt doorkomen. Van het koken van een eitje tot aan het lekker kunnen liggen op bed. Je kunt van dorp tot dorp en stad tot stad komen met deze wagen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *