Butler snijplank

Het merk Butler is niet weg te denken onder de snijplanken. Dit is een merk wat uitsluitend gebruik maakt van de beste soorten hout die er op de wereld te krijgen is. Duurzaamheid staat bij dit bedrijf ook hoog in het vaandel. Ze willen de klanten immers het beste keukengerei bieden voor een aantrekkelijke prijs. Bij goed onderhoud kunnen niet alleen de snijplanken jarenlang meegaan, maar ook worden de messen minder bot. Het is dus ook een investering voor de levensduur van de messen. Dit zijn vaak artikelen die honderden euro’s per stuk kosten en dan is de aanschaf van een goede snijplank relatief goedkoop. Ook zijn ze gemaakt van de beste soorten hout die er op de wereld te krijgen zijn. Deze snijplanken kenmerken zich ook door de afwerkingen en het oog voor details. Hiervan kun je jarenlang plezier hebben

Waar kun je Butler snijplanken kopen?

De meeste groothandels hebben een aardige collectie aan Butler snijplanken. Dit komt omdat ze vooral in de horeca worden gebruikt door restaurants. Daarnaast kunnen particulieren deze ook kopen bij de kookwinkel. Zij weten je dan precies de eigenschappen, het materiaal en de oorsprong te vertellen. Voor de kookfanaat is het een echte musthave in de keuken. Ook kun je deze snijplanken op het internet kopen bij 1 van de vele online warenhuizen of kookspecial zaken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zowel groot als klein. Op deze manier staan ze niet in de weg in de keuken, maar bieden ze toch nog voldoende ruimte voor het snijden van ingrediënten. De meeste modellen hebben een natuurlijk uiterlijk waardoor ze als robuust en ook stoer ervaren kunnen worden. Mocht je het niet gebruik dan geeft het dus ook een decoratieve sfeer.

Wat zijn de voordelen?

De snijplanken van Butler zijn gemaakt van de beste houtsoorten. Zo kun je kiezen voor het sterkste hout wat er wereldwijd is namelijk bamboo. Echter kan je het ook een prijsklasse lager krijgen in beuken of walnoot hout uitvoering. Deze houtsoorten zorgen ervoor dat je messen langer vlijmscherp kunnen blijven. Daarnaast is het ook een materiaal wat jarenlang gebruikt kan worden wanneer je het goed onderhoud. Hiervoor moet je het 1 of meerdere keren per jaar in de olie zetten zodat er geen scheuren en barsten ontstaan. Tevens is het een duurzaam product omdat er bij de kap van bomen minder CO2 wordt gebruikt als bij het maken van plastic. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor hout. Het is namelijk steeds belangrijker dat zowel de producenten als de kopers bijdragen aan een beter milieu. Ook zorgt dit ervoor dat het klimaat minder snel gaat veranderen.

Van welk materialen kunnen de Butler snijplanken gemaakt worden?

In de meeste gevallen wordt er voor Butler snijplanken gekozen voor bamboo hout. Deze houtsoort leent zich hier uitstekend voor en is een van de meest sterke soorten hout wereldwijd. Je moet het wel goed behandelen om het lang als nieuw eruit te laten zien. Dit doe je met olie of speciaal reinigingsmiddel. Echter vinden mensen het soms storend dat de kleur zo licht. Is dit dan ook de reden dat er ook modellen zijn van beukenhout. Deze heb een stoerdere en vooral donkere uitstraling. Ook worden deze gebruikt bij het decoreren van een mancave. Tevens zie je ook vaak dat hier gerookt vlees op geserveerd wordt. Dit pas namelijk het beste bij deze donkere kleur. Het walnoot hout is hiervoor ook geschikt, maar hier serveren mensen meestal tapas, kaas of worst op. Dit is zeg maar de tussenkleur tussen licht en donker.

In welke vorm kun je de Butler snijplanken krijgen?

De Butler snijplanken zijn in verschillende vormen te krijgen. Het rechthoekige model komt alleen het meeste voor omdat dit natuurlijk het praktische is. Wanneer je het gebruikt voor het serveren kun je natuurlijk ook voor een ronde of ovale vorm kiezen. Het is een betaalbaar merk met goede kwaliteit van hout. Zo zijn er al snijplanken te krijgen vanaf €25,-. Het verschil zit hem vaak in de afwerking en de kwaliteit van het hout. Het instapmodel is zelfs voorzien van een blokjes motief waardoor het ook nog mooi oogt. Wel moet je het regelmatig onderhouden met olie zodat het de goede kwaliteit blijft behouden. Je kunt het gebruiken voor het snijden van ingrediënten zoals groente, vlees, kaas en natuurlijk ook worst. Ook zijn er sets te verkrijgen zodat je voor elk ingrediënt een andere plank kunt gebruiken. Dit is het meest praktisch, maar ook hygiënisch.

Waarom kiezen mensen hiervoor?

De meeste mensen kiezen voor de Butler snijplanken omdat ze betaalbaar zijn en een goede kwaliteit bieden. Houdt wel goed in de gaten dat je geen gebruik maakt van een vaatwasser. De meeste houtsoorten kunnen niet tegen de hoge druk en temperatuur die een vaatwasser geeft. Uiteindelijk kunnen hierdoor scheuren en barsten ontstaan. Omdat het onderhoudsvriendelijk is moet je met wat water, zeep en natuurlijk een zachte doek het al goed schoon krijgen. Ook worden ze in verschillende hoogtes gemaakt wat de mensen wel prettig vinden in het gebruik. Daarnaast zit er bij sommige modellen een sapgoot waar het vocht naar toe loopt. Op deze manier trekt het niet in het hout waardoor het ook niet bol gaat staan. Je krijgt ook altijd een duidelijke handleiding met hoe je deze snijplanken moet onderhouden. Op deze manier gaan ze tientallen jaren mee.

De achtergrond van de Butler snijplanken

De Butler snijplanken bestaan al meer als 100 jaar en zijn onderdeel van de Butler keten. Dit bedrijf is in 1829 opgericht door Wilhelm Josten Söhne. In 1999 hebben de broers Wilhelm en paul hun eerste Butlers winkel geopend. Naast keukengerei zijn zij ook gespecialiseerd in woonaccessoires en decoratie. Dit is dan ook de reden dat de snijplanken vaak als decoratie in de woonkamer of andere ruimtes gebruikt worden. Het bedrijf is al meerdere malen in de prijzen gevallen. Sinds 2011 maken zij ook op maat gemaakte producten voor de consumenten die dit willen. Dit doen zij in samenwerking met Stickvogel. Zij hebben de configurator ofterwijl de online tool hiervoor ontwikkeld.

Wat voor keukengerei kun je nog meer krijgen als de Butler snijplanken?

Naast de unieke houten snijplanken verkoop Butler nog veel meer. Zo zie je ook dat ze gespecialiseerd zijn in keukentrolleys. Dit zijn handige opbergvakken die je ook nog eens kunt verplaatsen. Ook hebben ze pannenrekken van hoge kwaliteit. Deze kun je gebruiken voor het opbergen van je pannen op een creatieve en stevige manier. Je wilt immers ook dat de keuken een uitstraling heeft, maar dan wel zoveel mogelijk opgeruimd. De snijplanken worden tevens ook gebruikt in het interieur. Dit komt omdat ze naast verschillende vormen ook beschikken over hele dikke of in maat veranderend snijplanken hebben. Daarnaast hebben ze ook prachtige opbergmanden die je overal voor kunt gebruiken. Ook hebben zij een unieke snijplank ontworpen waarmee je stokbrood gelijkmatig kunt snijden. Dit is voor de meeste mensen een uitdaging waardoor het een van de meest verkochte planken is van dit merk.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk dat je bij de aankoop op een aantal dingen let. Er zit onderling veel verschil in de kwaliteit van de houtsoorten. Zo leent bamboo zich goed voor de ijzersterke werking, maar beukenhout heeft veel meer uitstraling. Met dit hout is ook meer mogelijk dit kun je namelijk makkelijker donkerder of lichter laten lijken. Daarnaast zie je hierin de unieke nerfstructuren waardoor niet alles precies hetzelfde is. Tevens is het ook een merk wat al langer bestaat waardoor je ook weet dat je kwaliteit koopt. Daarnaast moet je ook letten op het onderhoud. Butler is een merk wat dit hoog in het vaandel heeft staan waardoor ze er ook een uitgebreide handleiding hierbij geven. Op deze manier weten mensen hoe ze zolang mogelijk de snijplanken goed kunnen houden. Het is niet zo moeilijk om dit te doen, maar je moet daarvoor wel de juiste producten hebben.

Hoe kun je de Butler snijplanken het beste onderhouden?

Er is een speciale handleiding voor alle Butler snijplanken afhankelijk van de houtsoort natuurlijk. Meestal is het verstandig om vooraf de snijplank te behandelen met olie. Hout is een levend materiaal en met het gebruik van olie voorkom je dat dit gaat buigen of breken. Wanneer het hout geen olie meer opneemt dan is de plank voldoende behandeld. Dit proces kan je meerdere keren per jaar herhalen zodat je zo lang mogelijk kunt doen met snijplank. Het is verstandig om de plank alleen met warm water en een zachte doek na gebruik af te doen. Indien dit niet werkt kun je altijd nog voor een schuurspons of afwasborstel kiezen. Wanneer het hout schrale plekken begint te vertonen is het weer toe aan een nieuwe oliebeurt. 

Ook als je merkt dat de plank ruw of droog is betekent dit dat de olie weer toegevoegd moet worden. Bij iedere schoonmaakbeurt zorg je ervoor dat er wat olie van de plank wordt weggespoeld. Als er scheuren of barsten inzitten kun je dit met olie behandelen en goed laten drogen. Vaak zie je dat ze dan langzaam wegtrekken. Je kunt de snijplank dan enkele dagen niet gebruiken.

Wat is het advies met betrekking tot het schoonmaken van de Butler snijplanken?

De Butler snijplanken hebben een speciale manier van onderhoud. Leg de plank nooit volledig in het water en houdt hem ook niet onder de stromende kraan. Dit kan er namelijk voor gaan zorgen dat de snijplank gaat buigen. Als je hem goed schoon wil maken is het verstandig om een citroen erover uit te knijpen. Chemische schoonmaakmiddelen kun namelijk een schadelijke werking hebben. Eventueel kun je er ook een lepeltje zout op strooien en dit goed erin wrijven met een doek. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën uit de poriën van het hout naar boven komen en/of oplossen. Vervolgens spoel je hem voorzichtig met warm water af. Vervolgens ga je de plank goed droog maken en eventueel laat je hem ook verder drogen. Hoe beter het hout gedroogd is hoe minder snel de messen schade op lopen zodat je ze moet slijpen.

Kies voor gemak en duurzaamheid

Hout is een grondstof die steeds meer op duurzame wijze gewonnen wordt dus ook de Butler snijplanken zijn een duurzaam alternatief voor plastic. Ook zijn er steeds meer bedrijven die met hout werken en hier nieuwe bomen voor planten. Sommige organisaties zetten zich zelfs in voor het behoud van bedreigde bosgebieden zoals het Amazone gebied. De CO2 uitstoot is ook vele malen lager als bij de productie van plastic. Dit zorgt ervoor dat het niet te veel negatieve impact heeft op het milieu. In de tijd dat de wereld aan het opwarmen is en er steeds meer plekken met een slechte luchtkwaliteit zijn is dit zeker een aandachtspunt. Dit haalt veel klanten over om juist  een product bij een bepaald merk te kopen. We willen immers voor de toekomstige generatie ook een schoon en veilig milieu en klimaat. Dit zal in de toekomst alleen nog maar meer gaan worden.

Welke soorten hout worden er gebruik voor Butler snijplanken?

Voor de butler snijplanken worden verschillende soorten hout gebruikt. Het kersen of beukenhout is vaak wat donkerder van kleur. Het heeft ijzersterke eigenschappen waardoor je messen minder snel bot worden. Daarnaast is het ook stevig waardoor je met het juiste onderhoud lang kunt genieten van deze snijplanken. Bamboo is wat lichter en dat vinden de mensen niet altijd even prettig. Echter is dit wel een materiaal wat nog sterker is en waarmee je jouw dure messen scherp kunt houden. De aanschafwaarde van deze snijplanken ligt namelijk vele malen lager als de aanschaf van een nieuw mes. 

Daarnaast wordt het ook steeds meer op een duurzame manier uit de natuur gewonnen. Dit zorgt ervoor dat je ook verantwoord aan het kopen bent. Hiermee wordt de CO2 uitstoot verlaagd en dit kan de opwarming van de aarde ophouden. Dit kan alleen wanneer het tegen een betaalbare prijs op de markt wordt gebracht. Butler is een merk wat dit doet en dus ook bijdraagt aan een duurzame samenleving. Ook vechten zij voor eerlijke lonen voor de boeren en arbeiders. Op deze manier kunnen zij verantwoord ondernemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *