Posttarieven buitenland

Voor een brief of een kaart heb je vaste posttarieven wanneer je deze naar het buitenland wil versturen. In Nederland hebben we een grote organisatie die hierin gespecialiseerd is namelijk POST NL. Zij hebben daarom ook 1 internationale zegel die de waarde bepaald voor het versturen van post naar het buitenland. Echter kan het tarief tussen verschillende landen wel verschillen. Ook zijn de tarieven voor zakelijke brieven meer dan 50 per jaar voordeliger.

Waar zijn de posttarieven buitenland op gebaseerd

De posttarieven voor het buitenland zijn gebaseerd op de gemiddelde kosten die een postbedrijf maakt voor het versturen van brieven en post naar het buitenland. Wanneer dit minder wordt zul je ook merken dat het duurder wordt. Dit hebben we enkele jaren geleden al ervaren met de postzegel en de nieuwe internationale zegel. Het is dus afhankelijk van de transportkosten en het aantal pakketten wat verstuurd wordt. 1 a 2 keer per jaar kunnen ze deze tarieven wijzigen volgens de wet.

Wat kost een pakket sturen naar het buitenland?

Naast het sturen van brieven naar het buitenland zijn er ook posttarieven voor het versturen van pakketten naar het buitenland. Op dit moment geldt er een corona toeslag voor pakketjes buiten de EU. Voor een brievenbus pakketje betaal je tussen de 4,65 en 12 euro afhankelijk van het gewicht wanneer je dit binnen de EU verstuurd. Daarbuiten kan het oplopen tot wel 19 euro inclusief corona toeslag. Een normaal pakket naar het buitenland tot 12 KG kost 9,30 tot 23 euro zonder track en trace code. Een standaard pakket binnen EU 1 kost 13 tot 45 euro afhankelijk van het gewicht. En daarmee kan je tot 23 kg verzenden. Tarieven buiten de EU  kunnen wisselen i.v.m. corona en zijn afhankelijk van het land waar het naartoe gestuurd moet worden.

Wie bepalen de posttarieven voor het buitenland

Post bedrijven bepalen zelf welke posttarieven ze hanteren voor het buitenland. Alles moet wel binnen het redelijk en billijke blijven en wordt ook in de gaten gehouden door de rekenkamer. Vaak is het afhankelijk van in welk land het bedrijf actief is. Zo is POST NL actief in Nederland en België waardoor ze hier de prijzen lagen kunnen houden. Maar een DHL weer in Nederland en Duitsland. Zij zijn ook een grote concurrent aan het worden voor POST NL. Raadpleeg altijd het internet voordat je een brief of pakket gaat versturen.

Wat zijn de tarieven voor post te versturen naar het buitenland

Er zijn vaste posttarieven voor het versturen van brieven of kaarten naar het buitenland. Met een gewicht van maximaal 20 gram kost dit €1,55. Dit staat gelijk aan de waarde van 1 internationale zegel. Voor brieven of kaarten tot 50 gram heb je 2 zegels nodig. Tot 100 gram kost het 4,65 per brief of kaart. Bij 100 gram of meer wat maar zelden voorkomt heb je 5 internationale zegels nodig. Vanaf 350 gram tot 2 kilogram is er een posttarief van 6 internationale zegels. Ook hanteren ze maximale formaten voor het versturen van brieven of kaarten. Raadpleeg hiervoor de website van de verstuurder.

Aangetekend posttarieven buitenland

Wanneer je wilt weten of de ontvanger de brief in goede orde ontvangen heeft kun je kiezen voor aangetekend versturen. Met het aangetekend versturen van post heb je zekerheid dat de ontvanger het ook daadwerkelijkheid krijgt. Maar daarnaast kun je ook de brief volgen van A naar B. De posttarieven voor het aangetekend versturen naar het buitenland bedragen 12,55 of 14,55 in Europa. Dit is afhankelijk van het land van de bestemming. Buiten Europa kost dit €19,30. Echter hebben ze hier voor standaard tarieven gekozen tot 2 KG. Een brief van 10 gram kost dus net zoveel als een brief van 2000 gram.

Posttarieven buitenland per zone

In Nederland zijn POST NL en DHL de grootste  verzenders van pakketten. Ze hanteren ook de voordeligste tarieven. Dit komt omdat ze 2 Europese zones hanteren waar regelmatig pakketten naar toe worden gestuurd. Via het internet kun je direct de posttarieven voor het verzenden van brieven of pakketten naar het buitenland bekijk. Vaak is het online aanmaken van een label ook vele malen voordeliger als wanneer je dit door een pakket punt laat doen. Dit komt omdat de medewerker van de winkel er extra tijd aan kwijt is en dus kost het ook extra geld. Buiten de Europese unie kun je te maken krijgen met toeslagen. Check voor het versturen altijd de prijs zodat je niet onnodig voor een verrassing komt te staan.

Waarom versturen wij pakketten naar het buitenland

De meeste mensen sturen pakketten naar het buitenland wanneer daar familie, vrienden of kennissen wonen. Maar ook gebeurt het steeds meer dat een bedrijf internationaal wordt. Als extra service bieden ze dan aan om pakketten en brieven buiten het eigen land te versturen. De posttarieven en prijzen voor pakketten verschillen per land. Kijk altijd in het land waar je zit welke aanbieders er zijn en wat de prijzen zijn. Een tip is wel om het met track en trace te verzenden. Dit kost wellicht wat extra. Maar op deze manier weet je wel dat het pakket bij de juiste persoon aankomt. En dat het daadwerkelijk bezorgd is of hoelang het nog gaat duren.

Het gewicht bepaalt de posttarieven voor het buitenland

De grootste factor in het bepalen van posttarieven voor het buitenland is het gewicht. Dit kan soms wel oplopen tot 20 of 25 KG. Vaak heb je binnen Europa verschillende tarieven. Wanneer je een spoedpakket hebt en dit snel bezorgd wil hebben wordt er meestal een meerprijs gerekend. Over het algemeen worden de normale zendingen binnen Europa binnen 2 tot 10 werkdagen bezorgd. Hoe zwaarder het pakket weegt hoe meer je moet betalen. In Europa zijn er 2 zones waarvoor verschillende tarieven gelden. Buiten Europa kan je ook te maken krijgen met andere tarieven en toeslagen. Raadpleeg hiervoor de site van de verzender.

Waarom hebben we posttarieven voor het buitenland

Nederland is een internationale samenleving maar we handelen vooral met de EU. Daarom hanteren de meeste postbedrijven ook Europese voordeeltarieven. Maar wanneer je naar het buitenland een brief of pakket wil sturen buiten de EU gelden er andere posttarieven. Dit komt natuurlijk omdat het verder reizen is met bus, boot, trein of een ander vervoermiddel. Maar ook het gewicht en eventuele invoerrechten worden doorberekend aan de klant. Omdat het minder vaak voorkomt dat we buiten de EU iets versturen is de prijs ook vele malen hoger. Een volle vrachtwagen is veel voordeliger dan een halfvolle vrachtwagen. Zo zou je het kunnen vergelijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *