hond adopteren buitenland

Wanneer je een hond gaat adopteren uit het buitenland dan wil je er zeker van zijn dat dit goed gebeurd. Er zijn verschillende organisaties die hierin bemiddelen en waar je dus minder kans hebt op een miskoop. Je moet namelijk niet zomaar de verhalen geloven die je op social media of marktplaats ziet. Het adopteren van een hond is niet risicoloos. Het kan namelijk zijn dat deze erfelijke ziektes heeft waar geen documentatie over is. Of dat je een zwerfhond hebt die wat moeilijker op te voeden is. Denk dus goed na of dit de manier is om een hond aan te schaffen. Je helpt er wel een hond mee van de straat af of geeft hem of haar een beter leven.

Voordelen hond adopteren uit het buitenland

Het grootste en mooiste voordeel van het adopteren van een hond is dat je hem een goed leven kunt bieden. Vaak leven ze in bepaalde landen onder minderwaardige omstandigheden of staan ze zelfs op straat. Dit gun je een mens niet dus ook een hond niet. Ook kost het vaak vele malen minder dan een hond kopen bij de fokker. De meeste stichtingen zorgen ervoor dat de hond ook gevaccineerd is. Maar ook kijken ze naar het gedrag van. Laat wel altijd een dierenarts in Nederland een gezondheidscheck doen. Vaak zijn de honden ook nog is socialer omdat ze gewend zijn aan een grote roedel.

Nadelen hond adopteren uit het buitenland

Een hond adopteren uit het buitenland kent naast de voordelen ook verschillende nadelen. In sommige gevallen kom je er pas later achter dat de hond gedragsafwijkingen heeft. Ook moet je een extra check bij je dierenarts doen om ziektes zoals wormen en parasieten buiten de deur te houden. Dit gebeurd namelijk niet overal en ook niet altijd even goed. Gardia is een besmettelijke ziekte die veel honden uit het buitenland meedragen. Laat de hond hierop testen want het is besmettelijk voor mensen. Diagnose in een vroeg stadium is voor deze honden van levensbelang. Probeer hier dus niet onnodig op te bezuinigen.

Waar vind je honden die je kan adopteren uit het buitenland?

De meeste honden die uit het buitenland worden geadopteerd zijn afkomstig uit Spanje, Griekenland of Roemenië. Dit komt omdat hier veel honden op de staat belanden en worden opgejaagd. Op sommige plekken worden ze zelf vergiftigd omdat er niet voor de honden gezorgd kan worden. Dit is een groot probleem en ook de reden waarom er zoveel stichting zijn die dit tegengaan. Slechts enkele honden hebben het geluk dat ze in het land van herkomst in een asiel belanden. Stichtingen en privé personen doen er daarom ook alles aan om deze honden uit het land van herkomst te halen. Dit alles doen ze om de honden een goed leven te kunnen bieden.

Wat gaat er in het buitenland mis dat wij honden willen adopteren?

Veel van de verzorgers van honden in het buitenland zijn niet in staat om voor de hond te zorgen. Ook zijn er veel zwerfhonden waardoor er op grote schaal gefokt word. Dagelijks worden er namelijk honderden honden en meer gevangen. Soms is het ook dat de mensen niet gediend zijn van het gedrag van de honden. Omdat er in het buitenland weinig plekken zijn waar je ze kunt achterlaten worden ze op straat gedumpt. Dit is niet iets wat de honden verdienen en daarom komen wij in actie. Een goede stichting heeft de juiste informatie waar ze de meeste honden kunnen redden.

Wat gebeurt er met de hond wanneer wij ze adopteren uit het buitenland?

Wanneer privé personen of stichtingen de honden adopteren uit het buitenland worden ze vaak ondergebracht in een asiel. Maar het kan ook zijn dat er al direct een baasje staat te springen om een nieuw maatje. Tijdens het verblijf in een asiel wordt er gewerkt aan het sociale karakter van de hond en eventuele trauma’s proberen ze te verwerken. Alleen op deze manier kan de hond een gezelschapshond worden. Vanuit een cultuurshock komen ze in een asiel terecht. Het is dus van belang dat de hond eerst kan aarden. Want vaak zijn ze bang van mensen door de dingen die ze meegemaakt hebben.

Waarom moet je zo goed opletten met het adopteren van een hond uit het  buitenland?

Veel mensen zijn best wel angstig voor het feit van het kopen van een hond uit het buitenland. Dit komt omdat veel particulieren een beschrijving geven van de hond niet klopt.  En wanneer je hem of haar hebt gekocht is er geen weg terug meer mogelijk vaak. Daarnaast onderschatten ook veel mensen de zorg en de aandacht die hond nodig heeft. En natuurlijk is het gedrag ook een kwetsbaar element. Wanneer de hond niet wil luisteren is dat niet om te hebben in huis. Ook zijn er vele besmettelijke ziektes in het buitenland die een hond kan overdragen aan de mens. Maar ook simpele vaccinaties zoals voor wormen en parasieten hebben ze vaak niet gehad. Dit zijn allemaal bijkomende kosten in Nederland.

Hoe is de nazorg?

Erkende organisaties bieden ook enige vorm van nazorg na het adopteren van een hond uit het buitenland. Zo weet je ook dat je met betrouwbare personen handelt. De kwaliteit en naam van bijvoorbeeld een stichting staan ook op het spel wanneer het misgaat. Daarom hebben zij dit hoog in het vaandel staan. Het is namelijk niet altijd te voorspellen hoe de hond zich zal ontwikkelen tijdens de reis of bij de plaatsing. Omdat veel honden de menselijke aandacht niet gewend zijn zal dit ook enige tijd duren. Ook bij een eventuele herplaatsing helpt de stichting. Dit om te voorkomen dat de hond hier weer op straat komt te staan

Wat zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten

Het is belangrijk dat je tijdens het adopteren van een hond uit het buitenland de zogenaamde kaf van de koren scheid. Je kunt vaak op het internet informatie en ervaringen over de stichtingen lezen. Zo weet jij welke het best bij jouw past. Ook is het verstandig om de voorwaarden rustig en zorgvuldig door te lezen. En bij twijfel stel je vragen of laat je het contract aanpassen. Is dit niet mogelijk dan heb je waarschijnlijk te maken met een malafide organisatie. Zielige praatjes en foto’s beïnvloeden je gedachten vaak snel. Maar je moet je hier niet door laten leiden. Het belangrijkst is dat je de waarheid en service van de organisatie kent. Ook het karakter moet een grotere rol spelen dan het uiterlijk. En zo zijn er nog veel meer tips

Profielschets maken

Met een profielschets maak jij je wensen duidelijk aan de organisatie die bemiddeld in het adopteren van een hond uit het buitenland. Belangrijke dingen die vaak over het hoofd gezien worden kun je hierin dus verwerken. Een voorbeeld hiervan is dat je karakter vragen stelt zoals heeft de hond een jachtinstinct. Wanneer hij of zij dat heeft zal het moeilijk worden hem of haar in toom te houden. Maar ook vragen zoals of de hond graag alleen is of liever bij meerdere huisdieren zit zijn belangrijke vragen voordat je een hond aanschaf. Maar ook of het een waakse en beschermende hond is of juist een gezelschapsdier. Zo kunnen zij de juiste match voor je vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *