Veilige landen corona

Toch moet vliegen met corona kan dit best wel spannend zijn. Je wilt natuurlijk niet ziek worden of heel goed andere mensen besmetten. Natuurlijk heb je zo’n test gedaan, maar je kunt eventueel wel iemand vanaf een afstand smet. Dit is natuurlijk iets wat je nooit op je geweten zou willen hebben. Het is daarom zeker handig om op te letten wat je doet wanneer je toch gaat vliegen met corona. Wanneer je gaat landen, is dit soms nog best wel moeilijk, omdat er wel veel mensen zijn die ook op het vliegveld zijn. Er zijn namelijk een paar dingen die je eventueel kunt volgen, zodat het allemaal wel veilig loopt.

Was je handen

Één van de dingen die je kunt doen is heel erg makkelijk en gewoon vaak je handen wassen. Op die manier voorkom je dat er verspreiding zou zijn van het virus als je het al bij je zou hebben. Jij bent natuurlijk waarschijnlijk al negatief getest, maar het kan zijn dat je iets aangeraakt hebt waardoor je wel besmet kan zijn. Het is daarom handig om gewoon vaak je handen te wassen. Je kan er ook voor kiezen om desinfectie mee te nemen, zodat je je handen altijd kant is infecteren wanneer je echt aan hebt gezeten. Er wordt wel geadviseerd om dit niet te vaak te doen, omdat je handen er niet al te goed tegen kunnen. Op die manier kun je veilig landen met corona

Hou afstand

Een ander belangrijk is natuurlijk om afstand van iedereen als te houden. Soms is dit nog best wel lastig omdat iedereen soms een beetje op elkaar gaat lopen op het vliegveld. Wanneer je landt, is het natuurlijk helemaal moeilijk omdat je allemaal door hetzelfde gangetje heen moet. Zorg er daarom voor dat je één van de laatste personen bent of een van de eerste die uit het vliegtuig stapt. Op die manier heb je zo min mogelijk contact met iedereen en zal je ook zo min mogelijk kunnen besmetten of besmet kunnen worden. Dit is natuurlijk wel erg belangrijk als je bijvoorbeeld voor je werk moet reizen en je wilt dan niet ziek worden. Houdt daarom altijd de 1,5 M afstand niet aangeraden wordt. Soms is het moeilijk, maar het is wel het beste wat je kunt doen.

Draag zoveel mogelijk een mondkapje

Het is niet altijd aan te raden, het is ook niet altijd fijn, maar wanneer je op een vliegveld loopt en uit stapt uit een vliegveld, is het verstandig om zoveel mogelijk je mondkapje op te hebben. Op die manier voorkom je dat er voor mond contact of je met je handen op je mond. Contact kan komen met bacteriën die je bij je echt zo word, je zelf gewoon heel stuk minder snel ziek en dit is natuurlijk wel wat je wil bereiken. Het is wel belangrijk dat je hier mondkapje vast of je mondkapje verwisseld, want anders zit alle bacteriën een mondkapje en die raak je steeds maar weer aan met je handen. Op die manier werd het mondkapje niet meer, omdat je de bacteriën alsnog aanraakt die anders tegen had gehouden met het mondkapje. Dit is iets wat je zeker in de gaten moet houden, want op die manier kun je ook anderen met ze besmetten en ook jezelf. Wanneer je voor je werk reist, is dit natuurlijk één grote tegenvaller en je moet daar zeker rekening mee houden als je dit niet wil. Draag je mondkapje ook altijd over je mond en je neus en niet alleen of je mond of alleen over je neus.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *