Dwergpoedel

Wanneer je opzoek bent naar een dwergpoedel die goed behandeld wordt door de fokker dan kun je het beste kijken bij NPC. Wanneer een fokker hierbij aangesloten is worden de regels en eisen voor het ras gewaarborgd. Zo ben je er zeker van dat je geen gemengd ras krijgt. Maar ook dat ze goed behandeld worden en niet van een broodfokker komen. Er zijn ongeveer zo’n 30 kennels die bij deze club aangesloten zijn. Daarbuiten zijn er maar enkele fokkers die zich volledig aan de regels en eisen houden. In het ras heb je ook nog verschillende maten en soorten waar je voor kunt kiezen.

Standaard dwergpoedel fokker

Een standaard dwergpoedel fokker biedt het originele ras aan. Dit is de herkenbare grote poedel variant die je wel kent van de foto’s. Deze hebben dus de standaard lengte en zijn ook groot qua formaat.  Deze fokkers letten allereerst goed op de gezondheid van de honden. Maar daarnaast knuffelen ze de pups ook vaak en zorgen ze dat ze niet te vroeg bij de moeder weggehaald worden. De meeste fokkers zijn kleinschalig waardoor de poedels snel verkocht zijn. Goed werk kost geld en daarom verschillen de prijzen onderling zeker. Vaak groeien ze in harmonie met andere huisdieren op omdat de fokkers echte dierenvrienden zijn.

Middenslag dwergpoedel fokker

De middenslag dwergpoedel fokker heeft meestal een aanbod van net iets kleinere of juiste weer grotere poedels. Deze behoren tot de middenslag omdat ze niet de perfecte formaten hebben. Maar dit wil natuurlijk niets zeggen over hoe lief en mooi ze zijn. Veel mensen vinden het fijn om zelf te kunnen kiezen. Je moet natuurlijk ook al je benodigdheden kopen op de groei en ontwikkeling van de hond. Meestal kun je deze poedels ook inzetten voor schoonheidswedstrijden en sport. Maar de meeste mensen kopen hem of haar als het ideale maatje van het gezin. Het gewicht van deze honden loopt tot ongeveer 10kg.

Dwerg dwergpoedel fokker

Een dwerg dwergpoedel fokker doet zoals de naam al doet vermoeden de kleinere varianten verkopen. Deze wegen in de meeste gevallen dan ook niet meer dan 7kg. Het formaat is ook ideaal wanneer je kinderen in huis hebt. Ze worden namelijk meestal maar 28 tot 35 cm groot. Maar toch houden ze dan de eigenschappen zoals de krul in de vacht die eruit ziet als rolletjes. Het wordt vaak een oma hondje genoemd. Ook zijn ze in meer kleurvariaties verkrijgbaar als de standaard dwergpoedel. Kinderen zijn vaak gek op de kleine dwergpoedel omdat ze er leuk mee kunnen spelen. De honden staan niet voor niets bekend om het grote uithoudingsvermogen dat ze hebben.

Toy dwergpoedel fokker

De toy dwergpoedel fokker fokt poedels van 24 tot uiterlijk 28 cm groot. In de meeste gevallen zijn dit ook voordelige honden in aanschaf. De aanschafprijs varieert gemiddeld tussen de 500 en 900 euro. In tegenstelling tot de standaard dwergpoedel zijn dit juist echte gezelschapsdieren. Ze worden omschreven als slim, actief en trouw aan hun baasje. Het zijn hele sociale honden en goed in de omgang met andere huisdieren. Hun uithoudingsvermogen is groot en ze houden dus ook wel van een stevige wandeling. Vooral meiden en vrouwen zijn helemaal tot over de oren verliefd op dit ras.

Waarom mensen kiezen voor een dwergpoedel

Volgens de dwergpoedel fokker is er veel gekozen voor dit ras omdat ze mooi krullen die op rolletjes lijken hebben. Sommige poedels hebben net als doberman vlekjes in de ogen wat ze nog schattiger maakt. De vacht is echt om te knuffelen zo wollig en dik als dit kan worden. Sommige vergelijken de poedel met een giraf door de lange rechte nek die ze hebben. De vacht van dit ras is heel zeldzaam. De kleine poedels zijn heel aanhankelijk terwijl de grote houden van uitdaging en commando’s. Denk dus altijd goed na welke soort het beste bij je past.

Rasbeschrijving kleine dwergpoedel

Door de dwergpoedel fokker wordt het kleine ras de toy en dwerg dwergpoedel omschreven als aanhankelijk en sociaal. Maar onderschat ze niet want deze honden zijn slimmer als de meeste mensen doen vermoeden. Daarnaast zijn ze de hele dag in voor het spelen of rondwandelen met het hele gezin. Dit kan je al meteen opmerken wanneer de kinderen uit school komen. In de avond ligt hij of zij graag in het grote bed of voor de kachel. Natuurlijk laat niet iedereen dit toe maar het is wel een grote wens van deze honden. Ook zijn uitermate geschikt als waakhond. Dit ondanks de lieve uitstraling die ze hebben. Inbrekers staan hier dan ook stom verbaasd van te kijken.

Het karakter volgens dwergpoedel fokkers

Volgens de dwergpoedel fokkers zijn de belangrijkste eigenschappen van een poedel dat hij trouw en vrolijk is. De standaard poedel zie je ook nog eens veel verschijnen op modeshows. Maar wat veel mensen niet weten is dat de poedel ook geschikt is voor sport. Ze hebben namelijk heel veel energie en zijn super slim. Van origine was rond de 14e eeuw dit een echte jachthond. Echter heeft dit zich door de jaren heen ontwikkeld tot een trouwe viervoeter die wel in is voor gezelligheid. Ook worden deze honden ingezet bij reddingen in de natuur of op het water. En op cursussen zie je ze ook vaak lesgeven met een dwergpoedel. Dit komt omdat ze heel gehoorzaam en slim zijn. Dus ze pakken de stof goed en snel op waardoor ze dit aan andere hondeneigenaren kunnen overdragen.

De voordelen van een echte dwergpoedel kopen bij een van de fokkers

Het grootste voordeel van het kopen van een dwergpoedel bij de fokker is het gevoel. Je weet namelijk dat de beesten een goed leven hebben en vaak kleinschalig gefokt worden. Ook hebben de meeste fokkers andere huisdieren in huis en krijgen de vader en moeder ook genoeg aandacht. Maar daarnaast zijn het ook hele mooi verschijnen. Dit vergt wel wat extra onderhoud maar dat hebben de meeste mensen hiervoor ook wel over. Ook zijn het hele behendige dieren waardoor je er goed spelletjes mee kunt spelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *