Kiprollade braden

Veel mensen die uit principe geen varkensvlees eten kiezen voor een kiprollade braden. Dit gerecht wordt op bijna identieke manier gemaakt, maar heeft wel een totaal andere smaak. Een groot voordeel is dat je een kiprollade niet eerst in de pan bruin hoeft te maken. Wel is het dan belangrijk dat je hem met boter of olijfolie insmeert voor je hem in de oven plaatst. Het is wel een aanrader om het vlees om de 5 minuten te keren. Zo kunnen alle sappen goed behouden worden. Dit doen de meeste mensen op zo’n 70 graden. Als hij goed bruin is geworden kun je de oven voorverwarmen op 180 graden. Dit is meestal zo gebeurd en dan moet de kip nog zo’n 45 minuten erin. Op deze manier gaart hij ook goed van binnen. Net als met de klassieke rollade plaats je hem 10 minuten in de aluminiumfolie wanneer de oven klaar is. Dit zorgt voor een lekker mals en sappig stuk vlees.

Kiprollade braden in jus

Wanneer je een kiprollade gaat braden in de jus dan moet je vooraf zorgen dat je voldoende boter smelt. Wanneer het schuim van de boter wegtrekt kun je de kiprollade erin leggen. Draai hem met de vleestang om totdat alle kanten de bruine kleur hebben die jij het lekkerste vind. Afhankelijk van het gewicht moet de kiprollade nog op laag vuur gaan garen. Dit is meestal tussen de 30 en 60 minuten. Wanneer dit klaar is kun je de aanbaksels los maken en eventueel wijn toevoegen voor de jus. Deze laat je dan voorzichtig inkoken waardoor je een heerlijke jus krijgt. De kiprollade zelf plaats je in het aluminiumfolie zodat deze nog even naar kan garen. Meestal wordt hier zo’n 10-20 voor gerekend en dit is ook weer afhankelijk van het gewicht. Vervolgens kan je de rollade gaan snijden en leuk serveren met een schaaltje jus.

Waarom mensen dol zijn op dit gerecht

Voor mensen die een echte liefhebber zijn van kip is het een aanrader om een kiprollade te gaan braden. Het is een gerecht wat vooral gegeten wordt tijdens bijvoorbeeld pasen of kerst. Echter kun je het meestal het hele jaar kopen bij de slagerij of in de supermarkt. Voor de mensen die wat meer te besteden hebben is het dan ook wel een gerecht wat ze 1 keer in de week maken. Vaak is het dan wel in het weekend want het moet wel speciaal blijven. Als je het te vaak eet gaat het lekkere er vanaf. Echter kun je op het internet vele recepten vinden en het met regelmaat op een andere manier bereiden. Zo houd je toch variatie in een van de lekkerste stukken vlees ter wereld.

Recepten voor kiprollade braden

De meeste mensen kiezen er vandaag de dag voor om een kiprollade in boter of olijfolie te braden. Wanneer je een beetje op de calorieën wil letten is olijfolie namelijk vele malen gezonder. Het is wel verstandig om de rollade er 30 tot 60 minuten van tevoren uit te halen. Zo kan hij op temperatuur komen en dit doet de smaak alleen maar ten goede. Steeds meer wordt er gekozen voor een bereiding in de oven zodat het precies goed gaar is. Op een lage temperatuur kun je de bruine touch geven in de oven aan de kiprollade. Vervolgens ga je het afmaken op 180 graden voor ongeveer 35 tot 60 minuten afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. Je kunt zelfs naar smaak kiezen welke kruiden je hiervoor gebruikt. De meeste mensen kiezen voor de kant en klare rollade of kip mix. Echter kun je ook gewoon zout en peper toevoegen om toch een beetje meer pit te geven aan dit vlees.

Dit is waarom mensen kiezen voor het braden van een kiprollade

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor het braden van kiprollade. Dit komt doordat er ook genoeg mensen zijn die geen varkensvlees willen eten of mogen eten. Daarnaast is het totaal een andere smaak wat ook wel eens lekker is voor de afwisseling. Kruiden heb je niet veel nodig want dit vlees heeft al een sterke kip smaak van zichzelf. Tevens is het iets wat je met het hele gezin kunt eten want wie houd er nu niet van kip? Een serveersuggestie is om het lekker te serveren met gebakken aardappelen of aardappelen in de schil. De meeste mensen vinden het lekker om er een harde groente bij te eten met een bite. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pastinaak of wortels. Als dessert is het lekker om iets zoets bij te maken. Denk hierbij aan een lekkere tiramisu of vlaflip. Uiteindelijk is het aan jou de keuze wat je lekker vind.

Deze variaties kun je maken

De laatste tijd wordt er steeds meer gekozen voor het braden van een kiprollade. Een voorbeeld hiervan is de heerlijke variatie met aardappels in de schil en groente uit de oven. Je kunt als je met een klein gezin bent of een grote oven hebt het hele gerecht in een ovenschaal maken. Er  wordt dan begonnen met het snijden van de groente. Daarna ga je de kiprollade braden in een braadpan of even in de oven. Vervolgens leg je alles in de ovenschaal en voeg je water en een bouillonblokje toe. Voeg wel voldoende water toe zodat de groente niet te gaar worden. Aan de groenten zul je ook een beetje van de sappen proeven die uit de kiprollade zit. In de zomer kun je dit ook eventueel op de barbecue klaarmaken. Dan is het lekker om dit met een frisse salade te doen die eventueel gevuld is met aardappelen. Zo heb je altijd genoeg te eten!

Waarom een kiprollade braden boven de varkensvlees variant wordt verkozen

Een kiprollade braden wordt vaak boven een rollade gekozen om de beet van het vlees. Kip is veel steviger van structuur wat mensen graag eten. Daarnaast is kip ook iets wat iedereen lust.  Een andere belangrijke reden is dat mensen uit geloofsovertuiging geen varkensvlees eten.

Een authentieke wijze op een kiprollade te braden

Je kutn de kiprollade braden met boter in de pan. Wanneer hij bruin is na ongeveer 5 a 10 minuten plaats je er een deksel op. Vervolgens laat je het geheel nog zo’n 35-60 minuten staan afhankelijk van het gewicht. De laatste stap is om het in de aluminiumfolie te leggen voor ongeveer 10 a 15 minuten om het geheel te laten nagaren. Vervolgens kun je het vlees snijden en lekker serveren op een leuke schaal. Veel mensen eten hier aardappels en groenten bij. Je kunt zelf kiezen wat je er het lekkerst bij vindt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *